Cenik gostovanja in storitev
Do leta 2014 bo uporaba storitve brezplačna. Spodaj objavljeni cenik in obračunavanje bosta stopila v veljavo predvidoma v prvi polovici leta 2014. Do takrat vsakemu ob novi registraciji podarjamo 15 EUR kredita, da lahko testiramo sistem obračunavanja in da boste lahko uporabljali portfolio.si vsaj pol leta brezplačno, ko bo obračunavanje stopilo v veljavo.

Da bi dobili čimveč za vaš denar, smo se odločili za obračunavanje glede na vašo porabo z minimalnimi začetnimi stroški. Tako vas ne obremenimo s paketi in pavšalnim plačevanjem zneskov za vnaprej določene količine, ki jih z vašo porabo nikoli nebi dosegli.

Začetna cena za uporabo storitve portfolio.si bo 10 centov na dan.
Na mesec bo to povprečno 3 EUR oz. okoli 2,5 EUR + DDV.

V tej ceni je vključeno:
- uporaba vaše lastne domene za spletni naslov ali naslova pod našimi domenami
- CMS sistem s pomočjo katerega lahko hitro in brezplačno postavite ter urejate vsebino svojih spletnih strani
- 250 Mb prostora za spletno predlogo in datoteke (to je približno 2500 slik velikosti 100 Kb).
- 250 vnosov v bazi podatkov: kategorije, vsebine, priponke, elementi
- 1000 dnevnih prikazov vaše strani (30.000 mesečno)

Te začetne količine so, glede na povprečno porabo današnjih spletnih strani, več kot dovolj za predstavitev podjetja ali posameznikov. Večina spletnih predstavitev ima poleg spletne predloge nekaj glavnih kategorij in vsebin vnosov ter morda največ do 100 slik. S pomočjo vstavkov na vaših spletnih straneh lahko prihranite ogromno količino prostora z uporabo ostalih spletnih servisov za gostovanje video posnetkov (Youtube) ali avdio posnetkov (Soundcloud). 

Obračunavanje se bo izvajalo enkrat dnevno, vsako noč okoli 2h. Za vsak spletni naslov se bo preverila portaba prostora, število vnosov v bazi podatkov in število prikazov spletnih strani v času zadnjih 24 ur.

Cene za preseženo uporabo:
- poraba prostora nad 250Mb: 0.01 centa (0,0001 EUR) na dan za vsak Mb
- vpis nad 250 vnosov v bazo podatkov: 0.01 centa (0,0001 EUR) na dan za vsak vnos
- nad 1000 prikazov na dan: 0,001 centa  (0,00001 EUR) za vsak dodatni dnevni obisk

Kako se štejejo obiski:
1 obisk se šteje kot prikaz določene vaše spletne strani enemu obiskovalcu glede na njegov IP naslov. Če obiskovalec v roku 5 minut obišče nekajkrat isti spletni naslov (osvežuje isto spletno stran), to štejemo kot samo en obisk. Če obiskovalec obišče 3X vašo vstopno stran in potem še nekajkrat 4 različne podstrani se to šteje samo kot 5 obiskov.

Naša pomoč in podpora
Če nimate sami časa ali potrebujete malo pomoči, vam lahko pomagamo postaviti vašo spletno stran od začetka do konca.
Skupaj z vami lahko izberemo in predelamo izbrano spletno predlogo, pomagamo povezati predlogo s CMS sistemom, pokažemo kako vsebinsko urejati spletno stran in vam stojimo ob strani če imate še kakšno vprašanje.
Cena za našo uro dela 30 EUR + DDV.